De hatade: om radikalhögerns måltavlor Magnus Linton

ISBN: 9789173894043

Published: January 5th 2012

Paperback

157 pages


Description

De hatade: om radikalhögerns måltavlor  by  Magnus Linton

De hatade: om radikalhögerns måltavlor by Magnus Linton
January 5th 2012 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 157 pages | ISBN: 9789173894043 | 5.11 Mb

Med den ohyggliga massakern i Norge blev en aspekt av Europas högerradikala våg synlig för hela världen. Hur ser resten ut? Och hur har tillvaron förändrats för de minoriteter och ”kulturmarxister” som lever i de länder där främlingsfientliga partierMoreMed den ohyggliga massakern i Norge blev en aspekt av Europas högerradikala våg synlig för hela världen.

Hur ser resten ut? Och hur har tillvaron förändrats för de minoriteter och ”kulturmarxister” som lever i de länder där främlingsfientliga partier nu sätter tonen? Det här är ett skrämmande aktuellt reportage i vilket extremismens måltavlor själva talar.Den 22 januari är det ett halvår sedan blodbadet på Utøya och hatet mot det mångkulturella samhället nådde helt nya nivåer.

I den första svenska boken om terrorattentatet mot mångfaldens försvarare tecknar Magnus Linton ett skrämmande porträtt av en krisande kontinent där särskilt tre länder skakats om: Norge, Ungern och Nederländerna. Vilka idéer och förändringar drev Breivik till psykosens rand? Hur mår romer i nynationalistiska Ungern? Vad säger slöjbärande kvinnor – redan på flykt – om islamofobins nya grepp om Nederländerna?Det här är ett skrämmande aktuellt reportage i vilket extremismens måltavlor själva talar.

Magnus Linton gör en triangelresa i ett Europa utan styrfart, där en ekonomisk kris glider allt längre in i en politisk – med oöverskådliga konsekvenser. Om, som Angela Merkel hävdar, ”det mångkulturella samhället har misslyckats” – hur ser då alternativet ut? Är Europa på väg dit?



Enter the sum





Related Archive Books



Related Books


Comments

Comments for "De hatade: om radikalhögerns måltavlor":


agentitangeloriginal.com

©2010-2015 | DMCA | Contact us